2024-03-19

Ontsnapte tbs’er Kendrick M. moet tien jaar de cel in voor neersteken ex-vriendin in Soest

Voor de ogen van zijn 5-jarige zoontje stak Schiedammer Kendrick M. (33) zijn ex-vriendin (27) op haar flatje in Soest maar liefst veertien keer op haar in met een keukenmes, op die novemberdag in 2022. Voor die poging tot doodslag krijgt hij nu de maximale straf die er toen gold: tien jaar cel. Advocaten Niels van Wersch en Lauren Schouten stonden hem bij.

Hij stak haar in haar buik en haar rug, vertelde het slachtoffer in februari voor de rechtbank. M. sprak vrijwel alle beschuldigingen tegen. Hij zegt dat het slachtoffer met een mes op hem af zou zijn gekomen en dat hij haar het mes afhandig zou hebben gemaakt. ,,En toen heb ik een stuk of vijf keer naar haar uitgehaald”, zegt hij.

‘Eén van jullie gaat dood’

De vrouw was net thuisgekomen nadat ze haar zoontje op die woensdag had opgehaald van school. Kort daarna stond M. op de vierde verdieping van de flat aan de Smitsweg voor haar deur. In de rechtbank verklaarde hij door het slachtoffer te zijn afgeperst: ze wilde benzinegeld, anders zou ze de kliniek bellen.

Hij zou alleen langsgereden zijn om inloggegevens op te halen. ,,Waarom bedreig je mij? Eén van jullie gaat vandaag dood”, zou hij volgens het slachtoffer hebben gezegd.

Volgens psychologen heeft M. een narcistische persoonlijkheidsstoornis, met een hoge mate van psychopathie. ,,De klinieken zitten met de handen in het haar, ze weten niet wat ze met hem aan moeten”, verklaarde een psycholoog in de rechtbank.