2024-10-04

Man vrijgesproken die vrouw zou willen doden met mes: ‘Verklaring rammelde’

Op blote voeten en met snijwonden op haar armen sprong een vrouw van het balkon om te ontkomen aan een 52-jarige Delftenaar, die al eens veroordeeld was tot TBS. De man waarmee ze naar huis was gegaan na een feestje zou haar die avond willen doden met een mes, vertelde ze. De rechtbank vindt dat het verhaal van de vrouw rammelt en spreekt de verdachte nu vrij. Advocaat Jan-Jesse Lieftink stond hem bij en is blij met de vrijspraak.

Op een feestje op 14 december vorig jaar had de verdachte aangepapt met het slachtoffer. Ze ging met hem mee. In de woning van de Delftenaar kregen ze echter ruzie. De Delftenaar dacht dat zij zijn telefoon wilde stelen. Volgens de vrouw ging de man haar met een mes uit de keuken te lijf, schreeuwend dat hij haar ging doden. Ze weerde zijn messteken af, en sprong van zijn balkon. De politie trof haar daarna op blote voeten en met snijwonden op haar ellebogen aan op de Oostportbrug in Delft.

Op de zitting twee weken geleden vertelde de verdachte dat de vrouw hém aanviel met het mes uit zijn keuken. De Delftenaar voerde in de rechtszaal een toneelstukje op met zijn advocaat Jan-Jesse Lieftink , om te tonen hoe hij haar het mes afpakte. Hij gaf toe dat hij haar daarbij verwondde. ,,Het was een schrammetje, dacht ik. Ik wilde haar nog thuis afzetten, maar ze was al weg.”

De officier van justitie ging uit van het verhaal van de vrouw, en eiste achttien maanden cel wegens een poging tot doodslag. Ook zou de Delftenaar opnieuw TBS moeten krijgen. ,,Dat is de hel”, reageerde de verdachte. ,,Bestel dan maar meteen een doodskist voor mij!”

De rechtbank oordeelt nu dat het verhaal van de vrouw rammelt. ,,Ze heeft op cruciale punten niet consistent verklaard”, zei de rechter vrijdag tijdens de uitspraak. De rechtbank kan daardoor niet vaststellen wat er in de woning is gebeurd.

Advocaat Jan-Jesse Lieftink vindt de vrijspraak van de rechtbank terecht. Hij vond ook dat de verklaring van de vrouw rammelde op cruciale punten en vond de verklaring van zijn eigen client daarentegen wel logisch en consistent. Hij is dan ook blij met de vrijspraak.